Sushikurs

Sushikurs

Book et spennende sushikurs hos oss!

Velkommen til Norges råeste sushikurs

På vårt unike kurs-kjøkken har våre gjester nå muligheten til å booke en helaften med sushikurs og sakesmaking – etterfulgt av en bedre middag.

For opp til 10 gjester starter kvelden i vårt kurs-kjøkken: Med aperitiff i hånden, og deilige smaksprøver underveis får dere en introduksjon til sushiens historie og japanske råvarer fra våre dyktige kokker. Dere lærer mer om både knivbruk, ris-laging og råvarene vi bruker i det japanske kjøkkenet.

Kokkene demonstrerer deretter flere av sine signaturretter og viser hvordan vi håndterer nedskjæring og filetering av fisk – for så å servere sashimi ”rett fra fisken”. Ferskere enn det blir det ikke!

Så skal vi over naturligvis også bli bedre kjent med Japans mest kjente drikk: sake! Det blir en egen sake-smaking i baren, og dere lærer mer om hvordan sake lages og hvordan vi kombinerer sakens unike karaktertrekk med det japanske kjøkkenet.

Så bretter vi opp ermene og gjør oss klare til å lage sushi! Kokkene demonstrerer og instruerer dere i teknikker for å lage både nigiri, gunkan og makiruller. Det er definitivt vanskeligere enn det ser ut, så her er det bare å holde tunga rett i munnen!

Kvelden avsluttes med egenlaget sushimåltid, og denne middagen toppes med hummer og kongekrabbe nori-taco fra våre egne kokker.

Til dette har vår sommelierer plukket ut flere deilige viner – for nå skal det bare nytes!

Vi anbefaler å sette av minst fire timer til kvelden – og starte opp rundt 18/19

Inkluderer:

  • Aperitiff
  • Introduksjon til det japanske kjøkkenet
  • Vin og smaksprøver underveis
  • Sushikurs med tett oppfølging av to kokker
  • Sake-smaking
  • Sushimiddag med vinpakke
  • Alex Sushi Bok til alle gjestene

For pris og booking: event@alexsushi.no

Kampai