Historie

Historie

Alex Sushi på Solli Plass ble åpnet vinteren 2001, av Petter Sandberg og hans kone Christine. Uten erfaring fra restaurantbransjen, åpnet de sushibaren med 30 plasser på Solli Plass – med et sterkt ønske om å skape et unikt sted der stemning og kvalitet stod i fokus, og gjerne med en dose herlig galskap.

I dag består restauranten av tre etasjer på Solli Plass; med restaurant, selskapslokaler og take away avdeling – og fornøyde gjester er fremdeles vårt beste visittkort.

Kunsten her på Alex Sushi er håndplukket av eierne, og hovedsakelig av skandinaviske kunstnere. Musikk-interessen er også fremtredende: Det er for eksempel hele tre piano og flygel på Solli Plass – slik at Petter alltid kan ta en trall for musikkinteresserte gjester. Det ene er faktisk skjult i anretningsbordet under det store blå bildet i sushibaren.

I 2014 kjøpte lakseprodusenten Nova Sea seg inn i Alex Sushi, og vi fikk med det muligheten til å knytte et helt unikt bånd til produsenten av vår mest populære råvare.
Selv om den første dagsbestillingen på 30 kg laks ble tolket som 3000 kg på det volum-vante kontoret til Nova Sea, så har eierforholdet heldigvis bestått. Og mantraet siden 2001 er sterkere enn noensinne: En kompromissløs jakt på de beste råvarene markedet kan oppdrive, kombinert med et ønske om å gi gjestene en bedre opplevelse hver gang de besøker restauranten.

I restauranten er de beste plassene i hjertet av restauranten – nemlig i den ovale sushidisken i midten av lokalet. Her får gjestene førsteklasses utsikt når det erfarne kokketemaet tryller frem små kunststykker i form av sashimi, nigiri og maki som smelter på tungen.

Selskapslokalene våre består av to chambre separee, der du har muligheten til å nyte Alex Sushi-opplevelsen helt privat, for opptil 64 personer. Vi har et arsenal av rå artister som gledelig topper ditt arrangement, så spør oss gjerne om råd.

I vår Take Away avdeling kan gjestene hente maten selv, eller få den trygt levert av våre egne sjåfører. Vi gjør også catering for store og små selskaper, og du kan få både kokker og servitører hjem til deg om du ønsker det.

Summen av det hele er etter vår mening – kort og godt helt rå!

Hjertelig velkommen!